Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Švilpikai kitaip

2014-06-26

foto

Prisipažinsiu, kad turėjau gaminti savo įprastus bulvinius švilpikus, tačiau supratau, kad viena ranka (kitą ranką esu susilaužiusi) nieko doro nepasieksiu. Minkiau minkiau tą lipnią tešlą, o tada, drėgnu delnu, tiesiog suvoliojau bulvių kamuoliukus. Tokia versija gal net smagesnė? Pagalvojau, kad kukulaičiai puikiai tiktų ne kaip pagrindinis patiekalas, o kaip garnyras. Nors ir paprastai patiekti su grietine yra labai skanūs.

Reikės:

  • 800g bulvių;
  • 1 didelio paplakto kiaušinio;
  • 1a.š. malto muskato;
  • Druskos pagal skonį;
  • 300ml miltų;
  • 1a.š. kepimo miltelių;
  • Šlakelio aliejaus.

Bulves nuplauname ir išverdame su lupenomis. Atvėsiname ir nulupame. Sumalame ir įmaišome druską, muskatą bei paplaktą kiaušinį. Suberiame pusę miltų, kepimo miltelius ir šlakelį aliejaus, viską išmaišome. Suberiame likusius miltus ir suminkome gana lipnią tešlą.

Drėgnomis rankomis formuojame kamuoliukus ir dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 210 laipsnių, kol bulvinukai tolygiai paruduoja. Valgome karštus.

Skanaus, Gabrielė.

comments powered by Disqus