Gabrielės Blogas
g-blogas.lt

Kruasanai

2013-08-23

bandeles

Jei sugalvosite šį iššūkį priimti, tai čia Jums keli patarimai iš mano asmeninės patirties:

  1. Naudokite tikrą kokybišką sviestą, ne riebalų mišinį. Tada pyragėliai bus puikaus skonio ir kvapo, o sviestas ne taip greitai tirps.

  2. Minkant tešlą nesiblaškykite ir darykite tai greitai, kuo greičiau ją minkysite, tuo mažesnė tikimybė, kad pradės lipti prie rankų. Neleiskite tešlai sušilti.

  3. Pasilikite nemažai vietos šaldytuve, kur sudėsite kruasanus stovėti per naktį. Negaminkite paskubomis, viską pasiruoškite iš anksto.

  4. Bendram supratimui, būtinai pasižiūrėkite šį video. Įsitikinsite, kad viskas gana paprasta.

bandeles

Reikės:

  • 250ml šalto pieno;
  • 125ml verdančio vandens;
  • 50g cukraus;
  • 750g miltų (gali prireikti daugiau);
  • 250g šalto sviesto;
  • 1v.š. sausų mielių miltelių;
  • 1a.š. smulkios druskos;

  • aliejaus, paplakto kiaušinio, maistinės plėvelės.

Šaltą pieną sumaišome su verdančiu vandeniu ir cukrumi. Miltus sumaišome su druska ir mielėmis bei suberiame į pieno mišinį. Suminkome minkštą, gana lipnų tešlos rutulį, įdedame į dubenį išteptą aliejumi, apdengiame maistine plėvele ir valandai pastatome į šaldytuvą.

Sviestą užtarkuojame ant didelio maistinės plėvelės lapo ir rankomis suformuojame kvadratą (maždaug 20x20cm dydžio), apdengiame kitu plėvelės sluoksniu ir pusvalandžiui pastatome šaltai, kad sviestas tokia forma ir sustingtų. (aš saviškį įdėjau į šaldymo kamerą)

Atšaldytą tešlą ant miltuoto stalviršio iškočiojame į stačiakampį (maždaug 50x20cm), per vidurį dedame sustingusio sviesto lakštą ir iš abiejų pusių jį užklojame tešla. Pradedant nuo vidurio, kad tolygiai pasiskirstytų sviestas, tešlą iškočiojame (turėtų girdėtis lengvi pokštelėjimai) iki jos buvusio dydžio, kelis kartus perlenkiame, suvyniojame į plėvelę ir valandai pastatytome į šaldytuvą. Po 60 minučių, tešlą ištraukiame ir iškočiojus stačiakampį, sulankstytome tokiu pačiu principu kaip anksčiau. Vėl padedame į šaldytuvą. Pastarąjį žingsnį, kas valandą, pakartojame dar tris kartus.

Paskutinį kartą, sulankstytą tešlą peiliu padaliname į tris lygias dalis (kol su viena tešlos dalimi dirbame, kitos ilsisi šaldytuve), iškočiojame maždaug 4mm storio skritulius ir padaliname juos į trikampėlius. Kiekvieno trikampėlio plačiąją dalį, per vidurį šiek tiek įpjauname peiliu ir susukame ragelius. Paruoštus pyragėlius išdėliojame ant padėklo, aptepame paplaktu kiaušiniu, apdengiame maistine plėvele ir 10-12 valandų laikome šaltai. Ištraukus iš šaldytuvo, dar apie valandą pakildiname kambario temperatūroje. Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių, nedelsiant temperatūrą sumažiname iki 200 laipsnių ir kepame apie 10 minučių, temperatūrą sumažiname iki 180 laipsnių ir dar pakepame, kol pyragėliai tolygiai paruduoja.

Skanaus!

Gabrielė

comments powered by Disqus